СК «Прометей» відкриє новий сезон матчем проти СК «Балта»: представляємо суперника

чемпіонат України

30 вересня жіноча волейбольна команда «Прометей» стартує в оновленій Суперлізі-Дмарт. Суперницями підопічних Андрія Романовича в першому офіційному для них поєдинку сезону 2022/23 стануть гравчині «Балти» з однойменного міста. Гра почнеться о 19:00. Відео онлайн-трансляцію дивіться на YouTube-каналі DIVISPORT VOLLEYBALL та телеканалі XSport.

СК «Балта» - дебютант елітного дивізіону. В минулорічному розіграші чемпіонату України цей клуб грав у Вищій лізі. За підсумками «регулярки» йому вдалося потрапити до лідируючого квартету. Однак через повномасштабне вторгнення росії на територію нашої держави змагання були завершені достроково.

Представник Одещини продовжив контракти з лідерками атакуючої ланки, а саме: Анастасією Березовською та Катериною Волченко. Натомість одну з кращих бомбардирок «вишки» Дануте Стравінскайте зберегти у своєму складі «Балті» не вдалося. В поточне міжсезоння спортсменка поповнила ряди якраз «Прометея», що надає додаткової інтриги протистоянню. 

Нагадаємо, що обидві команди нещодавно зустрічалися між собою на передсезонному турнірі Prometey Оpen 2022. Тоді впевнену перемогу з рахунком 3-0 святкували саме наші спортсменки.

- На нас очікує перша гра сезону, що завжди хвилююче. Хочеться показати себе якнайкраще, як ми підготувалися до чемпіонату. З суперницями з Балти ми вже зустрічалися на Prometey Open, тому нам буде трохи легше, бо вже маємо уявлення проти кого гратимемо. Команда нелегка: всі активні та з великим бажанням, - розповіла капітан «Прометея» Уляна Котар.

Склади команди 

СК «Прометей»:

пасуючі: Олена Рудик, Анастасія Горбаченко; 

ліберо: Яна Прокопова, Катерина Васильєва;

діагональні: Поліна Дзюба;

центральні блокуючі: Крістіна Старостенко, Уляна Котар, Дануте Стравінскайте;

догравальниці: Марина Мірчева, Дарія Капланська, Марія Капланська;

головний тренер: Андрій Романович;

помічник тренера: Володимир Мічрчев.

СК «Балта»:

пасуючі: Олена Елькіна, Поліна Бекетова, Олена Думік;

ліберо: Дарина Стащенко, Софія Калашник, Тетяна Гращенко;

діагональні: Анастасія Святенко, Анастасія Березовська, Анна Ткач;

центральні блокуючі: Світлана Фартушняк, Анна Лиса, Катерина Волченко;

догравальниці: Дар’я Перетятько, Олександра Любецька, Юлія Шабаліна, Ірина Ногіна;  

головний тренер: Сергій Кольцов;

помічниця тренера: Варвара Кольцова.

Регламент змагань

Розіграш Суперліги-Дмарт складатиметься з регулярного етапу та плей-оф. Матчі «регулярки» включатимуть у себе 9 турів (малий та великий), у кожному з яких команди через день гратимуть по два-три поєдинки відповідно. 

Після першого етапу абсолютно всі клуби продовжать боротьбу у плей-оф, який розпочнеться зі стадії чвертьфіналів за схемою: 1 місце – 8 місце, 2-7, 3-6, 4-5. 

Чвертьфінали та півфінали триватимуть до двох перемог, а фінали – до трьох перемог. Колективи, які програють в 1/4 фіналу, гратимуть за 5-8 місця. 

Ігри будуть проходити у місті Чернівці на майданчику спорткомплексу «Маленький Париж» без глядачів.