Віталій Щитков: “Працюємо та намагаємося підійти до волейбольного турніру в оптимальній формі”

Віталій Щитков

Зв’язуючий волейбольного клубу “Прометей” вимушений пропустити початок тренувальних зборів з дуже поважних причин. Зараз він заходиться в Латвії у розташуванні національної збірної України. В ці дні команда готується до матчів “Чемпіонату світу з волейболу серед чоловіків 2022”.

“Ми в Ризі. Латвійська федерація волейболу надала нам умови для підготовки до Чемпіонату світу – зал, проживання, тощо. Збори проходять плідно, всі працюють та намагаються підійти до цього турніру в оптимальній формі,” – розповідає пасуючий.

Підопічні Угіса Крастіньша вже встигли провести один товариський поєдинок проти збірної Латвії. За домовленістю було зіграно чотири сети і всі вони завершилися на користь українських волейболістів (25:19, 25:20, 25:16, 25:23).

ukraine team

– Які подальші плани?

– Поки що невідомо. Ситуація довкола нас постійно змінюється. Загалом у планах продовжувати підготовку у Польщі. Там же намічалася гра з поляками.

– Україна вдруге в своїй історії гратиме на Чемпіонаті світу з волейболу. Які були ваші враження, коли дізналися, що збірна зіграє на цьому турнірі?

– Легкий стан шоку та гордості, що саме у нашої збірної випала така честь та можливість взяти участь на Чемпіонаті світу.

Віталій Щитков

На груповому етапі чоловіча збірна України зіграє у групі А, де її опонентами стали Сербія, Туніс та Пуерто-Рико.

Окрім збірної Сербії з рештою суперників не знайомий! Якось не доводилося їх бачити. Але до кожного противника потрібно готуватись максимально з бойовим настроєм! Бо “легкої прогулянки” на такому турнірі не буде,” – вважає волейболіст.

Нещодавній турнір “Золота Євроліга 2022” пройшов для нашої команди досить неоднозначно. На груповому етапі Україна була непереможною і виграла всі шість матчів.

“Виграли всі ігри завдяки спільним зусиллям усієї команди. Добре спрацьовували заміни, хороша підготовка та величезне бажання порадувати себе, уболівальників та всіх тих, хто перебуває в Україні у такий непростий час та підтримував нас.”

Віталій Щитков

Однак, на превеликий жаль, турнір завершився не так як всі очікували. Українці залишилися поза межами п’єдесталу. У півфіналі наша команда програла Чехії (2:3), а в матчі за бронзові нагороди поступилася Хорватії (2:3).

“Якщо судити за статистикою, то причиною такого результату є кількість власних помилок: десь помилилися, десь не дотиснули суперника. Коли граєш на такому рівні, то суперник таких помилок не прощає!” – підсумовує Віталій Щитков.

Віталій Щитков