Українки поступаються сербкам у другому матчі молодіжного ЧЄ-2022

Завершився другий матч молодіжної жіночої збірної України U-21 на груповому етапі чемпіонату Європи-2022. Дана гра проти Сербії була для нас конче важливою в контексті боротьби за плей-оф. І сьогодні підопічні Юлії Якушевої віддали всі свої сили, проте зачепитися бодай за сет у них не вийшло.  

Не варто шукати винних у двох стартових поразках жовто-блакитних. Адже в командних видах спорту завжди були титани, просто міцні колективи, середняки та аутсайдери. Італію та Сербію спокійно можна віднести до першої категорії. Тут сама собою напрошується фраза: “Проти лому немає прийому”.

У тому, що Україна — сильна збірна, сумніватися не доводиться. Багато хто переконався в цьому ще у відборі на ЧЄ. Тому якоїсь недооцінки з боку опоненток зовсім не було. Вони майже відразу почали використовувати свої козирі, а саме — подачі, потужний блок та вміння читати гру наперед. 

Вищесказане дозволило їм заволоділи ініціативою, хоча перший бал у протистоянні на рахунку українок — 1:3, 5:8. Після екватора нам майже вдалося наздогнати суперниць — 16:17. Втім, далі сталося щось незрозуміле: сербки організували спурт 1:8 та завершили партію на власну користь — 17:25.

Підопічні Мар'яни Борічіч упевнено розпочали й наступний відрізок — 2:8. Впадав в око швидкісний волейбол в їхньому виконанні. Через що ми частенько не встигали “чохлити” постріли. Багато пропустили першим темпом. Крім того, активно підключалася до атак і діагональна Тара Таубнер (заробила 14 очок), яка стала другою бомбардиркою зустрічі після своєї партнерки Бранки Тіки (16)  — 7:14. До слова, третя в цьому списку — Валерія Якушева (11). Не клеївся у вітчизняної збірної і прийом — 10:20. Однак завдяки ротації ми скоротили своє відставання, але не більше — 18:25. 

Перші хвилини заключного сету пройшли на рівних — 5:6. Далі опонентки з кожним розіграшем лише набирали обертів — 7:13. Хоча були й епізоди, коли вони відверто загравалися. Наприклад, у простій ситуації втратили м'яч на своїй половині. В певний момент жовто-блакитні увімкнулися в діях над сіткою, що призвело до тайм-ауту від Борічіч — 15:18. Послухавши настанови свого тренера, сербки заграли ще агресивніше та скоро довели партію, а з нею і поєдинок до звитяги — 17:25 та загальні 0-3. 

Свій заключний матч на груповій стадії турніру підопічні Юлії Якушевої зіграють уже завтра, 14 липня, проти австрійок. Початок о 18:30. 

Джерело: ПВЛУ