Іван Петков: «Ідея нашого клубу — розвивати молодих українських гравців”

Немає жодного сумніву в тому, що українські шанувальники волейболу з цікавістю спостерігатимуть за майбутнім розіграшем жіночої чеської Екстраліги, де гратиме СК “Прометей”. Крім того, чинний чемпіон нашої країни матиме чудову можливість знову проявити себе в основному раунді Ліги чемпіонів та у новому для себе турнірі MEVZA.

За словами головного тренера “червоно-білих” Івана Петкова, “Прометей” завжди грає лише на перемогу, і наступний сезон, зокрема, у чемпіонаті Чехії не стане винятком.

- Сподіваюся, що Екстраліга допоможе нам удосконалити свій рівень волейболу, - зазначив болгарський фахівець. - Від імені нашої організації хочемо висловити подяку Федерації волейболу Чехії за руку допомоги, яку вони простягають команді в цей час. Щодо Ліги чемпіонів, то це турнір найвищого рівня, де ми будемо боротися за кожне очко і кожен сет. У чемпіонаті MEVZA, звичайно, намагатимемося виграти титул.

Відзначимо, що чемпіон України розпочне підготовку до наступного сезону в Кутній Горі. Там, до слова, він проводитиме всі свої домашні матчі:

- Наша команда на 95% складатиметься з гравців національних збірних, які мають грати на чемпіонаті світу та в європейській кваліфікації. Після закінчення змагань вони приєднаються до клубу.

Додамо, що левову частку колективу “червоно-білих” формуватимуть переважно молоді українські волейболістки:

- Ми сподіваємося, що протягом сезону вони значно виростуть у професійному плані та стануть світлим майбутнім волейболу. Ідея нашого клубу — розвивати молодих українських гравців та залучати легіонерів, які повинні сприяти прогресу команди.