“Прометей” — “Орбіта”: впоралися з нервами та вийшли у фінал Кубка України-Дмарт

У півфіналі Кубка України-Дмарт СК “Прометей” на власному майданчику в Слобожанському зустрічався з “Орбітою-ЗНУ-ЗОДЮСШ”. Ми вже бачили на прикладі вітчизняного Суперкубка, як запоріжанки вміють налаштовуватися на матчі з “червоно-білими”, тому й цього разу наші волейболістки легкої прогулянки не очікували.

У гостей з перших розіграшів виникали проблеми з прийомом. Однак і підопічні Івана Петкова не відразу ввійшли в ігровий ритм, через що команди почергово обмінювалися очками — 4:4. Після ейсу Богдани Анісової суперниці виграли три розіграші поспіль, тому господарки замість того, щоб і надалі розвивати свій успіх, змушені були наздоганяти — 5:7.

Дівчата, хоч і не відразу, проте впоралися з цією локальною задачею після тайм-ауту свого наставника за рахунку — 11:14. Болгарин вніс певні корективи в гру своїх підопічних, які стали діяти швидше та агресивніше. Дуже скоро вони організували спурт та вирвалися в лідери — 17:14. Відрив “Прометея” збільшився після того, як Лора Кітіпова вдало зіграла на блоці, а Хейді Казанова завдала два результативних удари — 21:16. Наздогнати своїх опоненток звпоріжанки так і не змогли — 25:20.

Другу партію колектив Петкова розпочав більше впевнено — 4:0. Гості помилялися в простих ситуаціях, наприклад, у момент передачі — 8:3. Гарій Шамоєвич скористався 30-секундною перервою, але вона не допомогла його гравця. Адже перевага “червоно-білих” зростала, як гриби після дощу. В кінцевому підсумку вона склала 11 пунктів — 25:14.

Третій сет міг стати переломним для “Орбіти”, яка змогла вигризти перемогу на “більше-менше” — 26:28. Цікаво, що для господарок ніщо не віщувало біди: вони, як і у попередніх партіях, володіли ініціативою як за грою, так і рахунком — 15:12. Як відзначила після матчу блокуюча Діана Мелюшкина, її команда трохи розслабилася, за що і поплатилася.

Гості, спіймавши кураж, почали диктувати свої умови і в наступному відрізку — 3:6. Добре, що наші спортсменки змогли впоратися з нервами. Вони своєчасно прийшли до тями та зняли всі питання щодо переможця цього поєдинку — 25:14.

Отже, “Прометей” виходить до фіналу Кубка України-Дмарт, де 20 лютого зустрінеться з “Хіміком”. Відзначимо, що южненки зі свого боку в тяжкому п'ятисетовому протистоянні обіграли “Аланту”.