Завершуємо свій історичний груповий етап ЛЧ без перемог, але з великим потенціалом

Свій заключний матч у Лізі чемпіонів поточного сезону СК “Прометей” проводив у Німеччині на “Маргон Арені” проти “Дрезднера”. “Червоно-білі” ставили собі за мету розпочати серію перемог в основній сітці найпрестижнішого європейського турніру. Натомість підопічні Александра Вайбла програвати на очах власних уболівальників також не збиралися. У підсумку поєдинок вийшов досить цікавим та водночас напруженим для обох команд.

Завдяки ейсу Адори Анае гості вийшли вперед, а через деякий час блок-аутом порадувала Хейді Казанова, збільшивши відрив свого колективу — 2:4. Скоро після невдалого скидання другим дотиком Лори Кітіпової рахунок став нічийним — 5:5. Клуби на мали наміру далеко відпускати один одного — 9:9. Подібна рівновага тримала їх у тонусі. З іншого боку напруга зростала з кожним новим розіграшем. Внаслідок чого спортсменки робили помилки в простих ситуаціях.

Обидва наставники реагували на них тайм-аутами, чудово розуміючи, що за такої гри будь-який ривок команди суперника може їм дорого коштувати. Наприклад, Іван Петков взяв перерву, коли Лінда Бок принесла “Дрезднеру” бал з подачі: ігрова сфера, торкнувшись сітки, зрадницьки впала на нашій половині майданчика — 16:15. Після ауту в атаці Майї Шторк поспілкуватися зі своїми гравцями забажав вже німецький фахівець — 18:18. “Прометей” зусиллями Діани Мелюшкиної та Адори Анае вирвався в лідери — 18:20. Вони й далі були в центрі уваги, проте вже в неприємному для нас контексті. Блокуюча помилилася на подачі, влучивши в сітку, а догравальниця двічі поспіль невдало зіграла на прийомі — 25:22.

Боротьба продовжилася й у наступній партії — 4:4, 7:7. Ближче до її середини Дженніфер Яніска завдала результативного пострілу. Німкені закріпили свій успіх у наступному епізоді колективним блоком — 13:11. Гості періодично наздоганяли опоненток, але ті вперто були проти цього. Петков зважився на заміни, надавши ігровий час Катерині Дудник та Анні Харчинській. Крім них, на подачі з'являлася й Ольга Гейко.

Наша догравальниця після виходу на майданчик програла дуель над сіткою Шторк — 22:21. Саме остання пішла вводити круглого в гру. Невелика пауза перед подачею трохи збила українок з пантелику, бо вони зовсім не зреагували на неї — 23:21. До слова, господарки подали 12-ть ейсів проти наших 4-х.

Можливо, зарано повірили в свою перемогу в даному сеті німкені. “Червоно-білим” вдалося вирівняти паритет, причому зробили вони це досить красиво: Анае перехитрила всіх, закинувши м'яча за комірець у п'яту зону — 23:23. Після цього черговий бал нам приніс подвійний блок Анни Харчинської та Насі Дімітрової — це сетбол. Команда Вайбла відігралася, проте гості заробили ще й ще, у кінцевому підсумку дотиснувши її — 25:27.

“Прометей” чудово розпочав третій відрізок — 1:7. Головний тренер німецького клубу використав два тайм-аути ще до його екватора. Варто сказати, що це допомогло “Дрезднеру” розтопити перевагу наших дівчат. Господарки більш уважно стали діяти на блоці – 10:11. Гра вирівнялася й розпочалися “гойдалки”. Незважаючи на це, доля партії знову вирішувалася в самій кінцівці. Коли на табло горіли цифри 20:20, представниці Бундесліги організували спурт — 24:20. Українки проявили характер та три пункти відквитали, але не більше — 25:23.

У заключному сеті протистояння на майданчик вийшла Юлія Герасимова, а згодом — Олександра Кутнякова. Вже звична для цього матчу гра нога в ногу перетекла в домінування “Прометея” — 6:10, 8:12. Колектив Петкова почував себе досить упевнено в усіх елементах. Так, Дудник та Дімітрова “зачохлили” атаку опонентки, а Богдана Анісова подала ейс — 11:16. Здавалося б, що на нас очікує черговий тай-брейк, як це було в Запоріжжі. Втім, те, що відбувалося далі, просто неможливо пояснити словами. На подачі Мейделін Гейтс “Дрезднер” взяв дев'ять очок поспіль — 20:16. Звісно, від такого психологічного удару “червоно-білим” тяжко було оговтатися — 25:19.

Отже, свій перший в історії груповий етап Ліги чемпіонів СК “Прометей” завершує без перемог, але з великим потенціалом. Дякуємо команді за всі ті емоції, які вони нам подарували!

Фото: ЄКВ