Євген Ніколаєв: «Після Кубка України починаємо готуватись до матчу Ліги чемпіонів зі «Штутгартом»

Головний тренер ВК «Хімік» Євген Ніколаєв в інтерв'ю клубній прес-службі підбив підсумки виступу команди на 2-му етапі Кубка України та розповів про плани підготовки до матчу 3-го туру групового турніру Ліги чемпіонів з німецьким «Штутгартом».

- Євген Анатолійович, які завдання, крім турнірних, ставилися перед командою, наскільки вони виконані?

- Хотілося, щоб команда показала комбінаційну і швидку гру, зіграла щільно в діях на блоці. Деякі питання були з прийому, а так, в цілому, все виконали.

- Чи виправдав сподівання в плані конкуренції матч з «Галичанкою», особливо, після того, що сталося в Тернополі?

- У Тернополі нічого такого не сталося. Ми тоді готувалися до першого матчу групового турніру з «Новарою» - і тому переслідували свої цілі. Зокрема, хотілося побачити, як команда грає під тиском, на майданчику суперника. Ми, повторюся, виконували свої завдання. Мова про програш не йшла. Що стосується домашньої гри, ми знаємо, що у нас все є в арсеналі, грали тими людьми, які повинні були грати. В цілому, все за планом.

- Як пройде підготовка до матчу зі «Штутгартом»?

- 5 і 6 грудня ми граємо перенесені матчі з чернігівським «Університетом». І вже з вівторка проведемо цикл фізпідготовки з прицілом на гру з німецькою командою. Тому і найближчі матчі чемпіонату, і ігри в Житомирі з «Поліссям» (12-13 грудня) будемо проводити під навантаженням. Важливо правильно підвести команду до матчу зі «Штутгартом» саме з точки зору фізичної готовності.

Ігри з «Поліссям», які повинні були відбутися 27-28 грудня, ми перенесли з тим, щоб дати гравцям відпочити, і тому після туру в Рівному (20-21 грудня) у них буде можливість провести час у колі сім'ї, трохи відволіктися від волейболу, і потім, з новими силами приступити до підготовки до матчів з «Прометеєм».