“Прометей” здолав “Юракадемію” в матчі 8-го туру Суперліги-Будінвест

prometey

ВК “Прометей” – ВСК “Юридична академія” – 3:1 (25:21, 26:28, 25:19, 25:19)

У центральному матчі 8-го туру “Прометей” грав проти “Юракадемії”. Нав'язати боротьбу харків’яни змогли лише у першій частині стартового сету (4:7). Але потім на подачі з’явився наш діагональний “Прометея” Дмитро Шаповал і зробив два потужних ейси (14:12). Дніпряни відчули темп гри, налаштувалися та без проблем виграли стартовий відрізок поєдинку. До речі, завершував його вищезгаданий Шаповал, і знову ж таки двома ейсами – 25:21.

Суперник “вирішив” не чинити опір у другому сеті: харків’яни помилялися в атаці та на подачі, натомість пасуючий дніпрян Сергій Рябов із задоволенням віддавав передачі, як то кажуть, “наліво і направо” (19:12). Але в якийсь момент “Прометей” втратив концентрацію, а харків’яни раді були скористатися такою нагодою. Зрештою їм вдалося переломити хід партії та виграти її – 26:28.

У третьому сеті підопічні Андрія Левченка подібної помилки вже не допустили. Ян Єрещенко та Дмитро Шаповал спрямовували свої атаки точнісінько у майданчик – 25:19.

Четверта партія вийшла найемоційнішою: дніпряни прагнули завершити матч та здобути перемогу, а наш суперник - залишитися у боротьбі ще хоча б на сет. На щастя, саме здійснилося саме бажання “Прометея” – 25:19 та 3:1  підсумку.

Підопічні Андрія Левченко продовжують свою серію перемог у Суперлізі-Будінвест. Тепер дніпряни мають 16 перемог.

Найрезультативнішим гравцем матчу став діогональний дніпрян Дмитро Шаповал. Він набрав 22 очки та був визнаний найціннішим гравцем.

Стартовий склад ВК “Прометей”: Рябов (набрав 0 очок), Шаповал (22 очки), Янчук (11 очок), Клепко (4 очки), Гладенко (8 очок), Єрещенко (11 очок), Бойко (л), Патратій (л). На заміну виходили: Олексюк (0 очок), Кривобок (4 очки), Велецький (2 очки), Штерик (1 очко).

Стартовий склад ВСК “Юридична академія”: Антонюк (набрав 14 очок), Сухінін (2 очки), Терещук (6 очок), Шаповал (15 очок), Поліщук (0 очок), Плотнік (5 очок), Переходнюк (л). На заміну виходили: Арбузов (9 очок), Трояновський (0 очок), Дегтяр (0 очок), Степовий (0 очок).

4 лютого о 12:00 “червоно-білі” зіграють проти ВК “Решетилівка”.